Plezalno društvo Grif je bilo ustanovljeno marca 2011. Deluje na Brezovici pri Ljubljani, od septembra 2013 pa tudi v Ljubljani.

Namen delovanja društva je združevanje ljubiteljev športnega plezanja in promocija te športne panoge med otroki, mladino in odraslimi. 

Cilji delovanja društva so:

  • razviti in organizirati aktivnosti za večjo prepoznavnost športnega plezanja,
  • aktivno vključevati ljudi v dejavnosti športnega plezanja,
  • združevati športnike, rekreativce in prijatelje športa z organiziranjem športno – rekreativnih aktivnosti članov društva,
  • skrbeti za množičnost in popularizacijo športnega plezanja med člani,
  • ustvarjati pogoje za športno – rekreacijsko in družabno življenje članov.

 

MATEJ GRILC

Ustanovitelj in vodja društva. Aktivno je plezal 12 let z najtežjo preplezano smerjo z oceno 8b. 

UROŠ GRILJ

Inštruktor športnega plezanja, vodja plezalne šole. Pri društvu Grif deluje že od samega začetka. Rad dela z otroki, ki obiskujejo nadaljevalno skupino plezanja in tudi že tekmujejo. Je zelo natančen in zahteven, kar se tiče pravil varnosti. 

SABINA NOVAKOVIČ

Sabina se je plezanjem začela ukvarjati precej pozno, vendar je že na samem začetku ugotovila, da je to šport, ki jo v celoti izpolnjuje. Na alpinističnem odseku, kamor se je vpisala z namenom in željo po varnem plezanju, je spoznala najboljše prijatelje, s katerimi skupaj plezajo v plezališčih, hribih, ledu ali snegu. Gore jo vsakič znova napolnijo z energijo in mirnostjo, ki jo v današnjem času vsi še posebej potrebujemo.

Najljubše so ji plezalne urice z najmlajšimi, kjer jim skušamo skozi igro približati svet vertikale ter drobnih oprimkov in stopov, ki so idealni za njihove drobne ročice. Užitek je opazovati majhne plezalce, kjer je plezalni napredek opazen iz meseca v mesec. Sprva nekoliko negotovi plezalni koraki se spremenijo v pogumno poplezavanje višje in višje, z željo po čimtežjih plezalnih problemih.

TANJA GABRŠČEK

Tanja je prvič obula plezalne čevlje pred devetimi leti, ko je pocukala za rokav svojega strica in ga prosila, če bi jo peljal plezat. Od takrat je, kamorkoli jo je vodila pot, ob sebi vedno imela ljudi, ki jim je plezanje pomenilo nekaj več kot le šport. Tudi sama je začela dojemati plezanje kot šolo, ki te uči za življenje. Leta 2010 se je vpisala v alpinistično šolo v Črnučah in opravila izpit za mlajšega pripravnika. Združevanje hribov in plezanja ji pomeni popolno svobodo. Danes ugotavlja, da je to enostavno njen način življenja, saj je s plezanjem spoznala tud veliko krasnih ljudi, s katerimi skupaj preživi veliko lepih uric.